top of page
Anchor 9

הפדיקור עבור אנשים בעלי מערכת חיסון מוחלשת וכן עבור חולי סוכרת מחייב "פדיקור טיפולי" המושתת על הכשרה, הסמכה וניסיון. מיומנות הטיפול ב "כף רגל סוכרתית" נרכשה במחלקה לסוכרת "בבית חולים וולפסון" מטעם "האגודה הישראלית לסוכרת". על מנת להבטיח רמה גבוהה של סטריליות נעשה שימוש בעיקור וחיטוי הכלים ושימוש בפצירות סטריליות חד פעמיות.

פדיקור טיפולי

עבור מרבית האוכלוסייה נתפס הפדיקור כסוג של פינוק, טיפוח ואסתטיקה. אולם עבור חולי סכרת הפדיקור מהווה טיפול בריאותי קיומי מחייב ששומר ומציל חיים. חולי סכרת חייבים לאזן את רמת הסוכר שלהם. ערך גלוקוז של מעל 126 מ"ג תחת צום – מעיד על הימצאות סכרת.

מהי מחלת הסכרת? ומה היא עושה?

הסיבוכים של מחלת הסוכרת הם: 

  • עיוורון

  • קטרקט וגלאוקומה

  • בעיה בתפקודי כליות

  • התקף לב ושבץ מוחי

  • סיבוכים במערכת העיכול

  • הפרעות בתפקוד המיני, בעיות עור

  • זיהומים

  • פטרת

  • בעיות שמיעה

  • כיבים ונמק יכול להתדרדר במהירות למצב של כריתת האיבר.

סוכר שזורם בדם בריכוז גבוה פוגע בכלי הדם ויוצר הצרויות, חסימות וסתימות שעלול לגרום להתקפי לב, קרישי דם ושבץ מוחי. בסכרת נפגעים העורקים ונעשים צרים יותר עם הזמן עד שהדם כמעט ולא יכול לזרום בהם. כשדם לא מגיע לאזורים מסוימים בגוף, אין לתאים אפשרות לקבל הזנה וחמצן. כשתא לא מקבל הזנה הוא מת. כך מתפתח נמק, האיבר משחיר ומת. הגוף ידאג וישמור דבר ראשון  על האיברים הפנימיים החיוניים כגון: לב, כבד, ריאות ומוח. על כן כאשר הגוף חש שהוא נכנס למצוקה של הזרמת דם לחלקי הגוף, הוא 'יחסוך' הזרמת דם לאיברים הפריפריאליים, הרגליים, לכן איברים אלה אצל חולי סכרת נמצאים בסיכון לנמק שעלול במקרים קשים להוביל לקטיעה.

פגיעה נוספת שעלולה להיווצר כתוצאה מסכרת הינה 'איבוד התחושה', תופעה זו נגרמת כתוצאה מפגיעה במערכת העצבים. מערכת העצבים כוללת חומר הנקרא "מיאלין" המשמש כמבודד המקיף את העצבים ומגן עליהם. עודף סוכר בדם מעכל והורס את המיאלין שאמור להגן ולמנוע את הרס העצב. מצב זה מאוד מסוכן, בהיעדר מנגנון הכאב השומר עלינו, הגוף מאבד את היכולת להתריע על סכנה בעת פציעה או כוויה. כשאדם בריא נפצע כדוריות הדם הלבנות שלו מגיעות לאזור הפציעה מטפלות בה ונלחמות בזיהומים ופולשים. להבדיל, כשאדם חולה סכרת נפצע הוא אינו מרגיש את הפציעה, אינו מטפל בה ואז בשל חסימת העורקים, כדוריות הדם הלבנות לא מגיעות למקום הפצוע, אינן מטפלות בו ואינן נלחמות בזיהומים ובפולשים. במצב זה, הפציעה יכולה עלולה להפוך לכיב ולהגיע לכדי קטיעה.

לקוחה חולת סכרת שהגיעה לטיפול, כאשר היא אינה מודעת ואינה מרגישה שיש לה זיהום בכף הרגל. 

עבור חולי סכרת הפדיקור מהווה טיפול בריאותי מחייב ששומר ומציל חיים מכיוון שהם נמצאים בסיכון גבוה לפצעים וזיהומים ברגליים. המטרה המרכזית בפדיקור רפואי הוא טיפול ושמירה על כף רגל בריאה.

בשל החשיבות לנושא זה הוציאה 'האגודה הישראלית לסכרת את ההנחיות הבאות:

  • אין ללכת יחפים וחייבים להקפיד על נעלים סגורות ונוחות.

  • לפני נעילת הנעליים יש לבדוק אם אין בתוך הנעל אבנים, בליטות או חפצים

  • הקפדה על גריבת גרבי כותנה ללא תפרים. או גרביים שלא עברו תיקון.

  • הקפדה על רחיצת רגליים וייבוש את הרגליים, במיוחד בין האצבעות, לאחר הרחצה להקפיד למרוח קרם. 

  • לגזור ציפורניים בקו ישר ולהימנע מפציעת העור שסביבן, או הקפדה על הליכה לפדיקור בריאותי שיבוצע על ידי מטפל מיומן שהוכשר לטובת העניין.

כף רגל סוכרתית

Anchor 1
Anchor 2

יבלת מכאנית

דוגמה לשתי יבלות מכניות  כואבות אחת בכף הרגל והשניה בצד האגודל.

יבלת מכאנית עשויה משכבות רבות של עור, היא מתפתחת בעקבות שפשוף, לחץ ועומס.

כאשר אזור מסוים בגוף נמצא בחיכוך גבוה הוא מתרגם זאת לסכנה. מבחינתו העור עומד להיפצע, להיחתך ולהזדהם או שעצמות הגוף עומדות להישבר מעוצמת הלחץ. כדי להגן על עצמו הגוף בונה 'בולם זעזועים' כשכבת הגנה בדמות היבלת. היבלת בנויה מהרבה שכבות עור אחת על השנייה, זהו עור מת וקשה שלא נושר ורק מוסיף לעצמו עוד ועוד שכבות. יבלת בכף הרגל גורמת לתחושה של מסמר נעוץ בכף הרגל הגורם לכאב. הרבה פעמים הלחץ והחיכוך נובעים משינוים במבנה כף הרגל, כמו עיוות בעצמות בסיס הבוהן הנקרא-הלוקס ולגוס הנוצר מדפורמציה של מבנה מפרקי העצמות. נעליים צרות או קטנות גם הן יכולות לגרום לשפשוף וחיכוך שיגרום להופעת יבלות בקצות האצבעות.

Anchor 3

דוגמה להתפשטות של נגיף הורוקה

יבלת וראלית-ורוקה

יבלת ויראלית הקרויה גם ורוקה, יבלת זו נגרמת מווירוס הפפילומה. היא אינה מסוכנת ולרוב היא נעלמת תוך כשלוש שנים גם ללא טיפול רפואי.

ברב המקרים היבלת מהווה בעיה אסתטית בלבד. אולם כאשר היבלת מופיעה בכף הרגל, היא עלולה לגרום לכאב וקושי בהליכה. כובד משקל הגוף המופעל על כף הרגל, גורם ליבלות לשנות את כיוון הצמיחה שלה ולגדול פנימה לתוך כף הרגל. התחושה היא כאב קבוע של מסמר הנעוץ בכף הרגל.

נגיף הפפילומה מדבק מאד ועובר בקלות מאדם לאדם, לאחר שנגיף הפפילומה חדר לגוף האדם דרך שריטה או חתך הוא חודר לתא, משכפל את עצמו וגורם לעיוות של התא. באופן זה, יוצרים כל התאים מעל היבלת. וכך מתקבל מראה היבלת. הטיפולים .הנפוצים ביבלת ורוקה כוללים הקפאה, צריבה, חומצות ותכשירים.

Anchor 4

ציפורן חודרנית

ציפורן חודרנית בשלב של זיהום ופציעה

ציפורן חודרנית הינה תופעה בה ציפורן צומחת או מתעקלת לתוך העור המקיף את הציפורן. במצב זה הציפורן חותכת את העור ונכנסת לתוך האצבע. ציפורן חודרנית עלולה לגרום לאחת התופעות הבאות: נפיחות, רגישות, אדמומיות, כאבים וזיהום.

הסיבות להיווצרות ציפורן חודרנית:

  • טראומה שנגרמה לציפורן כתוצאה מחבלה או ריצה.

  • סיבה גנטית.

  • גזירה רשלנית של הציפורן.

  • לחץ רציף על הציפורניים כתוצאה משימוש בנעליים לא מתאימות.

  • זיהום פטרייתי.

טיפול פדיקור נכון ויעיל כולל גזירה והוצאה של הציפורן הפוצעת מתוך האצבע, ניקוי וחיטוי, והדרכת המטופל להמשך טיפול בבית. במקרים מסוימים מומלץ למרוח משחה אנטיביוטית על הפצע עד להחלמתו.

על מנת למנוע מצב זה, מומלץ להקפיד על אופן גזירת הציפורן, להימנע עד כמה שניתן מהשארת קצוות חדים שעלולים לפצוע את האצבע.

Anchor 5

למה זה הופיע? ואיך נפטרים מזה? 

זיהום פטרייתי בציפורניים נגרם על ידי אורגניזמים פטרייתיים. בניגוד למה שחושבים הפטרת לא נמצאת על הציפורן אלה על העור שמתחתיה. כמו כל פטריה שמתמקמת על הגוף היא משנה את המרקם של העור, והוא הופך להיות גבשושי, עקום, מחוספס ומעוות. ציפורן שגדלה על עור חלק תגדל חלק. ציפורן שגדלה על פטריה תצמח בדיוק באותו האופן - עקום, מחוספס ומעוות. 

מתחת לציפורן הפטרייה נהנית מסביבת חיים מושלמת, היא מקבלת הזנה דרך כלי הדם, נהנית מהטמפרטורה החמה של הגוף וכן מהלחות בכף הרגל, כל אלה מהווים תנאים אידאלים להתפתחותה ושגשוגה. יתר על כן, החלל שנוצר בין העור לציפורן בשילוב עובי הציפורן הופך אזור זה למוגן וחסום בפני כל התרופות והתכשירים, דבר המקשה על הגישה למקום. לכן יכולת הטיפול והריפוי שלנו נעשית מאתגרת יותר ודורשת נחישות והתמדה.

ציפורן עם זיהום פטרייתי הינה תופעה שכיחה, קלה לאבחון וחשוב לומר שאינה מסוכנת, אינה כואבת ואין לה שום השפעה על המטופל מלבד בעיה אסתטית!. ניתן לאבחן ציפורן עם זיהום פטרייתי לפי שינוי הגוון שלה. במקרים מסויימים חלק מהציפורנים יתעבו, יתעוותו, יתפוררו, יתפצלו וישברו.

גורמי הסיכון לפטרת: סכרת, הזדקנות, נטייה להזעה, בעיות במחזור הדם, פסוריאזיס, מערכת חיסון מוחלשת ובריאות לקויה, איידס, תרופות כימותרפיות, פגיעה וטראומה של האצבע והציפורן, אקלים חם, רגישות גנטית לפטריות, נעילת נעלים לא תואמות.

רב האנשים שסובלים  מפטרת בדרך כלל פונים לקבלת עזרה מסיבות קוסמטיות ואסתטיות. יש מגוון תכשירים וטיפולים נגד פטריות, כדורים לבליעה נחשבים לפתרון היעיל ביותר, אך דורש מעקב של בדיקות דם כל חודש כיוון שיש סיכוי לפגיעה בכבד. בנוסף יש תעשיה שלמה של תכשירים כמו משחות נגד פטריות, טיפות של שמנים אתריים וטיפולי לייזר. אולם חשוב לציין שזיהומים פטרייתיים קשים לריפוי ואחוז גדול מהמטופלים (אפילו מאלו הנוטלים כדורים) יחזרו לסבול מפטרת בעתיד. הניסיון מלמד שמומלץ לשייף את הציפורן לצד שימוש יומיומי בתכשירים אנטי פטרייתיים. הטיפול אורך כשנה לפחות ועל מנת לשמור את הרגל נקייה מפטריות. מומלץ להמשיך בטיפול  מניעתי גם לאחר שהפטרייה כבר אינה נראית.

זיהום פטרייתי בעור ובציפורניים

Anchor 6

לפני

אחרי

במקרים שבהם לא צומחת ציפורן או שהמטופל סובל מזיהום פטרייתי ניתן לשפר את מראה הציפורנים ולהתחיל בטיפול נגד פטרת. חשוב לדעת שקיימת אפשרות קוסמטית בריאה לבניית ציפורנים BIO SCULPTURE.

בשונה מפתרונות אחרים, ה- BIO SCULPTURE עשוי מ 100% חומר טבעי בעיקר סוכר (גלוקוז), לכן הוא נחשב לבריא ובטוח. חומר זה לא יפגע בציפורן, בעור הידיים ולא תתפתח בגינו אלרגיה, הוא נחשב לעמיד, חזק וגמיש, אינו נשבר, קל להסרה ואין צורך להשתמש באצטון על מנת להסירו.

  BIO SCULPTURE - בנייה ופיסול ציפורניים

Anchor 7

שני מקרים שונים של עור יבש וסדוק

התופעה של עור יבש וסדוק בכף הרגל שכיחה בעיקר בעונת הקיץ. בשל העובדה שאין בכפות הרגליים בלוטות חלב, שתפקידן בין היתר לשמן ולרכך את העור. כאשר העור בא במגע עם האויר הוא עלול להתייבש וכתוצאה מכך גם להיסדק ולהיקרע. כדי להגן על עצמה הרגל מייצרת שכבות מעובות של עור אחת על גבי השנייה, תופעה זו עלולה ליצור סדקים וקרעים בעור עד למצב שבו המטופל יתקשה לדרוך על הרגל.

הסיבה המרכזית להיווצרות עור יבש, סדוק וקרוע בכף הרגל היא פטרייה הנמצאת על העור. פטרת היא דלקת עור שכיחה בכפות הרגליים והיא נגרמת בעיקר מסוגי אורגניזם שונים שמתיישבים על העור. במקרים רבים היא נראית כמרקם לבן על עור אדמומי ובשלב מתקדם יותר העור הופך ליבש וסדוק. סיבות אפשריות נוספות לפטריות ברגליים כוללות: גנטיקה, מזג אוויר, סכרת, פסוריאזיס ותת פעילות של בלוטת התריס.

עור יבש, סדוק וקרוע

Anchor 8

צורה, מרקם וצבע הציפורניים עשויים להוות אינדיקציה למצבו הבריאותי של אדם. שינויים פתאומיים במראה הציפורניים יכול להצביע על בעיה או מחלה. כמו כן על פי מראה הציפורניים ניתן לזהות תזונה לקויה, חוסר בוויטמינים וברזל, אנמיה, סוכרת, בעיות לב וריאות, ואפילו סרטן. להלן מספר דוגמאות למצבים בריאותיים בהם ניתן להבחין בעת התבוננות בציפורניים. (למען הסר ספק, מומלץ להיבדק על ידי רופא בכל שינוי).

ציפורניים חיוורות

  • שחמת הכבד

  • מחלת כליות כרונית

  • אי ספיקת לב

  • סוכרת

  • אנמיה של מחסור בברזל

  • מחסור באבץ

  • יתר של בלוטת התריס

פסים כהים

עלולים להוות אינדיקציה למלנומה, על כן מומלץ ללכת להיבדק אצל רופא בהקדם האפשרי.

כתמים לבנים

כאשר מופיע כתם בודד, כנראה מדובר על טראומה ושהציפורן קיבלה מכה.

אבל במידה ומופיעים כתמים רבים על כל הציפורנים, זהו יכול להוות סימן ל:

  • חוסר אבץ

  • חוסר ברזל

שקע בצפורנים

  • חוסר ברזל

  • אנמייה

  • מחלת רנו

  • מחלות לב

כתם שחור- טראומה

שטף דם מתחת לציפורן כתוצאה ממכה או חבלה.

דיאגנוזה דרך ציפורניים

שעות פתיחה

א', ד'

ב', ג', ה'

ו'

ערבי חג

9:00-20:00

9:00-15:30

9:00-14:00

9:00-15:00

052-8310838
רחוב רפפורט 3
 קניון כפר סבא הירוקה
ochen29@gmail.com

created with Wix.com

bottom of page